טיפים ומאמרים

נעים להכיר: סנטינל וואן SentinelOne!

תחום ה- AI (אינטליגנציה מלאכותית) מתפתח וחודר לתחומים רבים וחדשים מיום ליום.

היתרון הגדול שלו הוא בלמידת מכונה, המאפשר קיצור והתייעלות במגוון פעולות ויישומים - גם בתחום הסייבר.
זו גם הבשורה העיקרית של סנטינל וואן.


SentinelOne היא חברת סייבר המספקת פתרונות מתקדמים מבוססים AI - כמו לדוגמה מערכת Active EDR.

אז מה כדאי לדעת על מוצרי SentinelOne ומהי בדיוק מערכת EDR?

EDR

מה זה סנטינל וואן?

חברת סנטינל וואן היא חברת סייבר ישראלית אמריקאית, אשר חשפה ומנעה בעבר קמפיין תקיפת סייבר איראני נגד גופים שונים בישראל.

היא מגדירה את עצמה ובצדק כחברה שמגדירה מחדש את תחום הגנת הסייבר.

החידוש העיקרי שהחברה הביאה לעולם הוא אוטומציה של תהליכי אבטחת סייבר, כדי לחסוך את הצורך בעדכונים בלתי פוסקים ומרדף תמידי אחר הפיתוחים בתקיפות הסייבר.

סנטינל וואן לקחה על עצמה לשנות את כללי המשחק ולאפשר לארגונים להיות צעד אחד לפני התוקפים - בעזרת פתרונות סייבר מבוססי למידת מכונה ואטומציה, ליצירת פתרונות סייבר אוטונומיים.

זה נשמע עתידני, כי זה באמת עתידני - הפתרונות של סנטינל וואן לוקחים את תחום הסייבר כמה צעדים טובים קדימה ומאפשרים לארגונים להגן על עצמם בצורה יעילה יותר מאי פעם, באופן מותאם לדרישות העדכניות ביותר של אבטחת סייבר.

פתרונות EDR מבית חברת סנטינל וואן זכו למוניטין מיוחד של איכות ויעילות, בזכות ההתמחות הספציפית של החברה בפתרונות סייבר מבוססי AI.

יתרה מכך - החברה מתמחה ספציפית בפיתוח מוצרי סייבר לאבטחת נקודות קצה, IOT ומחשוב ענן, כאשר המוצרים השונים מבוססים על בינה מלאכותית שמזהה איומי סייבר מתקדמים לפי התנהגות התוקפים ולומדת כיצד לנטרל אותם בזמן אמת.

התוצאה - מערכות אבטחת סייבר שמתפתחות, משתכללות ומתחזקות מרגע לרגע, בזכות למידת מכונה, או כמו שחברת סנטינל וואן מכנה את הפתרון שלה - פתרון אקטיבי במקום פתרונות פסיביים.

תוכנת אבטחה שפועלת כמו צייד. היא מחפשת, לומדת ו"צדה" את איומי הסייבר השונים וכך נשארת תמיד כמה צעדים לפני התוקפים.

המערכת מספקת שקיפות מלאה למנהלי רשת המחשוב הארגונית, כדי שהם יוכלו להפיק לקחים ומסקנות מהפעולות והלמידה של מערכות סנטינל וואן.

כך מצטמצמים זמני העבודה של עובדי הארגון, אשר מקבלים תמונה מלאה של המתרחש בפועל במערכת בתחום הסייבר.

המערכת מאפשרת תיקון מהיר ושחזור נתונים שנפגעו או נמחקו, מקלה על חסימת של התפשטות איומים שחדרו דרך נקודות קצה ומונעת השבתה של המערכת וזיהוי מיידי של נקודות הקצה הפגיעות ביותר לתקיפה.

למעשה, בזכות המעמד המוביל של החברה בתחום הסייבר העולמי, היא לא רק מספקת שירותי סייבר מתקדמים לארגוני ענק ברחבי העולם, אלא גם הפכה לשם דבר, כאשר "סנטינל וואן" משמש כיום כינוי לפתרונות אבטחה מבוססי למידת מכונה של נקודות קצה.

מה זה מערכת EDR?

מערכת Endpoint detection and response - EDR - זיהוי ותגובה בנקודות קצה.

הכוונה היא כמובן לזיהוי ותגובה על איומים ותקיפות סייבר המתרחשות בנקודות קצה.

נקודות קצה - טלפונים ניידים, טאבלטים, מחשבים, קופות חכמות, עמדות שירות ממוחשבות וכל מכשיר מחובר לאינטרנט ולמערכת המחשוב של הארגון, דרכו יכולים לחדור איומים מסוגים שונים לתוך המערכת.

נקודות אלה נחשבות נקודות תורפה כי הן משמשות ביום יום עובדים שהם לעיתים קרובות לא מיומנים בזיהוי איומים ומניעה שלהם ולכן הן פגיעות יותר מחלקים אחרים במערכת המחשוב הארגונית.

לכן נקודות קצה זקוקות להגנה חזקה ועדכנית יותר מאשר חלקים אחרים במערכת, המנוהלים ומתוחזקים על ידי טכנאים מיומנים ואנשי מחשוב.

מה ההבדל בין מערכת EDR של SentinelOne לבין אנטי וירוס?

מערכת EDR של SentinelOne נולדה כדי לתת פתרונות למצבים שבהם אנטי-וירוס מהדור הישן לא מסוגל לתת מענה.

זוהי מכונת למידה מבוססת בינה מלאכותית AI, שתפקידה לבצע ניטור רציף של תקיפות סייבר.

כידוע, הבעיה העיקרית בתחום הגנת הסייבר היא ההתפתחות וההתחדשות המתמדת של סוגי התקיפות, של טכניקות ואיומים חדשים, שעולים לרשת ללא הרף.

פלטפורמה מבוססת AI מתפתחת ומשתכללת ללא הרף, במקביל להתפתחות איומי הסייבר, תוך למידה של המערכת עליה היא מיועדת להגן, ושל מאפייני האיומים הנפוצים על מערכת המחשוב כדי להתפתח ולספק הגנה מותאמת באופן רציף, שוטף ומתמיד.

פעולתה של מערכת EDR כוללת מספר מנועי תוכנה, שמבצעים במקביל מספר פעולות:
ניטור, זיהוי פעילות חשודה, חסימה ומניעה של התקפות ואיומים, איסוף נתונים, תחקור וניתוח מעמיק של כל אירוע.

מערכת EDR מבית חברת סנטינל וואן היא דינמית. מתעדכנת באופן שוטף ואוטומטי, מתאימה את עצמה לצרכים הספציפיים של המערכת והכל - תוך מינימום התערבות של אנשי מקצוע, ללא צורך בעדכונים יזומים של הצוות, או החלפת תוכנה.

לעומת זאת, אנטי וירוס היא תוכנה מבוססת על מידע קיים. אין לה יכולת למידה או "קבלת החלטות מבוססות למידה" כמו מערכות מבוססות AI, דוגמת EDR .

לכן תוכנת אנטי וירוס מחייבת לבצע עדכונים יזומים, בהתאם לקצב החידושים בתקיפות הסייבר, כאשר יש גם להחליף אותה לעיתים קרובות יחסית, כדי לעמוד בקצב.

אבל זה לא הכל. מערכת מסוג EDR, מבית SentinelOne יודעת לזהות איומים מסוגים שונים המופנים לתחנות קצה מסוגים שונים, בהתאם למאפייני השימוש הקבועים של התחנה.

היא עושה ניתוח התנהגות של תחנת הקצה, כדי לבנות תחזיות להתנהגות עתידית של התחנה, אשר מסייעות לה לזהות התקפות ואיומים בצורה הרבה יותר נרחבת ועדכנית.

לכן רמת האפקטיביות של פלטפורמת EDR נחשבת הרבה יותר יעילה, מקיפה ובטוחה מאשר תוכנות אנטי וירוס.

לסיכום, חברת RVM מתמחה במתן פתרונות מחשוב וסייבר מתקדמים ומותאמים אישית לחברות, ארגונים ועסקים.

החברה מתמחה במתן שירותי מעטפת מלאים לכל צרכי הארגון החל בבחירת הפתרונות המתאימים, התקנה והדרכה ועד תמיכה ותחזוקה לכל אורך הדרך.

למידע נוסף לגבי EDR לחצו כאן.

השאירו פרטים ומומחה פתרונות יחזור אליכם.

השאירו פרטים כאן ומומחה פתרונות שלנו יחזור אליכם
אנא הזן שם מלא
אנא הזן דוא"ל חוקי
אנא הזן טלפון מלא כלל קידומת
אנא הזן שם חברה
Invalid Input
Invalid Input
5