בלוק באוטוקאד הוא אוסף של כל הקוים והקשתות המקושרים יחדיו והיוצרים אובייקט. בחירת חלק מהאובייקט (כגון נקודת אמצע של קו לדוגמה) תגרום לבחירת כל האובייקטים בתוך הבלוק. ניתן להעביר, לסובב ולהפוך את הבלוק אך הוא תמיד יטופל על-ידי האוטוקאד כאובייקט שלם אחד.
הדרך היחידה לפרק את הבלוק למרכיביו היא לפוצץ אותו (Explode).אם יש צורך לשנות חלק מסוים אחד של בלוק, יש לפוצץ את הבלוק, לבצע את השינוי ולהחזיר את האובייקטים שנשארו למצב בלוק.
מדוע להשתמש בבלוקים לאוטוקד?
שימוש בבלוקים לאוטוקאד חוסך זמן. בלוקים מאפשרים מניפוליציה והזזה של חלקים מורכבים בשרטוט בלי הצורך למקם אישים עשרות אובייקטים ולהציבם ביחס נכון אחד לשני. בלוקים לאוטוקאד גם מקלים על שיכפול האובייקט במהלך השרטוט ועל יעילות העבודה באוטוקאד. כשאוטוקאד מזהה בלוק משוכפל, ה – אוטוקאד מזהה כי מדובר בשכפול בלוק קודם וזמן העיבוד והזיכרון הנדרש מתוכנת האוטוקד קטנים מאשר בשימוש באלמנטים לא משוכפלים.
דוגמה פשוטה לשימוש בבלוקים נמצא למשל בתכנון כיתת לימוד. כדי למצוא את הפריסה המתאימה ביותר עבור שולחנות וכיסאות, עדיף לשרטט (או להשתמש בספריות בלוקים לאוטוקאד מוכנות) כיסא ושולחן, לאחר מכן פשוט להפוך אותם בכל בלוק. כן ניתן למצוא את האוריינטציה היעילה ביותר. לאחר מכן ניתן לשכפלם במהירות ובקלות.
אר.וי.אם מערכות מבינה את חשיבות השימוש בבלוקים לאוטוקאד ופיתחה Viewer לתצוגה והכנסה נוחה של בלוקים כחלק מאפליקציית "RXTream".
לשימושכם מצורפים קישורים לספריות בלוקים לאוטוקאד ללא תשלום:
http://www.ceco.net
http://architechtronics.tripod.com
http://www.archblocks.com/free-autocad-blocks-library
http://www.2learncad.com/free_cad_blocks.html
https://www.saf.co.il/noa/myn_res
https://cad-block.com/
http://cad-corner.com/Cadblock/
https://dwgmodels.com/
https://cad-blocks.net/
https://www.freecads.com/en
https://www.cadblocksfree.com/
https://www.caddetails.com/Main/Company/ViewCompanyContent?companyID=0&view=Content
https://www.fastrackcad.com/
https://www.cadblocksforfree.com/
https://www.archweb.it/dwg/dwg_en.htm
https://www.bibliocad.com/
https://www.cadaplus.com/blocks.php?lang=en%22%20icon=